Sobre els aplaudiments

Tothom ha sentit que els actors se’ls paga amb aplaudiments, res els reconforta més, res els hi agrada més. I com a actor hi estic d’acord. Veure que els esforços de tant de temps donen fruit reconforta al més pesimista.
aplaudimentsPerò quins tipus d’aplaudiments podem trobar? hi han esl apaludiments de cortesia, forçats, curts i sense emoció (si, encara que soni extrany els aplaudiments tenen sentiments, i això la gent del teatre ho sabem i ho notem) hi han aplaudiments que venen determinats per el tipus de públic que assiteix a l’espectacle; l’òpera o els concerts de musica clàssica en solen ser exemples clars. Es dificil assitir a una opera i que els aplaudiments no siguin generosos, (això no vol dir que siguin immerescuts, prova-ho tu, de muntar una opera!)
I en el teatre? En el teatre hi intervenen molts altres factors, a vegades els aplaudiments s’utilitzen per omplir els espais, que un director poc instruit en el genere, ha deixat entre escena i escena. Hi han aplaudiments que els actors “arranquen” al public, aquest són, en la meva modesta opinió els mes merescuts, i a més a més els menys generalistes.
No tan sols l’equip artistic i tecnic d’un espectacle disfruta dels aplaudiments, el públic també en pot disfrutar, quan el brugit de la platea t’envolta i comparteixes el sentiment t’adones que formes part d’alguna cosa més que una localitat o l’acompanyant d’algú, ets sent part d’una comunitat de persones que estimen quelcom, encara que sigui un esdeveniment fugaç. En canvi si el sentiment no es compartit es produeix una separació de l’individu i la comunitat i el fet de convertir-se en l’element discordant limita l’opinio i obre la porta a l’autocensura o be a esdevenir la veu en el desert.

I vosaltres, qual va ser l’ultima vegada que vau aplaudir fins a fer-vos mal a les mans? o quan vau fer els aplaudiments de cortesia i vau començar a pensar en el cotxe i el tiquet de parquing?

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s