Uns premis MAX Kamikazes

Cartell Premis Max
Ahir es van celebrar el premis MAX de teatre i la jove productora Kamikaze, de  Miguel del Arco i Aitor Tejada van obtenir tants premis com nominacions, dos: millor espectacle i millor productora. En aquest moments deuen estar tirant coets d’alegria, per que el que han aconseguit es diu molt ràpid i es molt important.
Van marxar sense guardó els nostres amics de Forever Young dirigits per El tricicle, els avis roquers van ser desbancats per els teleñecos mes gamberros del Teatre musical Avenue Q. I Anna Lizaran va quedar sense premi  a la millor actriu protagonista per Agost que va endurse’l Barbara Lennie.
Un altre dels premiats d’aquesta edició, i co-protagonista de la polèmica que marcarà aquesta edició va ser Salvador Sunyer, representant del festival de tardor de Catalunya: Temporada Alta, Premi MAX Noves tendències. (noves tendències un festival que porta 20 anys programant teatre de 1ª a Girona i Salt?)
La polèmica venia de la mà dels mitjans de comunicació, en aquest cas La2 de Televisió Espanyola que emetia la gala en directe… 1 hora mes tard del que en realitat s’estava produint i que va retallar discursos per tal d’encabir una gala de duració aproximada en una franja horaria de duració exacta (algú s’imagina que no s’emitissin la prorroga o els penaltis d’un partit de futbol per aquesta raó?) I justament ho va fer retallant entre d’altres continguts, alguns dels  discursos en que es protestava de les retallades… quina casualitat.
Lamentablement els ideòlegs d’aquest formula, la censura encoberta per l’horari, no van tenir en compte que estem a l’era de la comunicació i que en aquests moments qualsevol que realitzi una cerca a de les paraules “Censura” i “Premios Max” es trobarà inevitablement centenars de resultant esmentant la censura comesa, que també va afectar a la gent del Nuevo Teatro Fronterizo, una fantàstica fabrica de creació i exhibició del barri madrileny de Lavapiés de la mà de José Sanchis Sinisterra. I Twitter en va anar ple, amb l’etiqueta #PremiosMax
I no deixeu de completar la lectura d’aquest article amb els que trobareu a altre diaris, com a El País, de la mà de  Marcos Ordóñez (amb replica de Antonio Muñoz De Mesa aquí), o de blogs especialitzats com Abajo el Telón. I finalment La Vanguardia. Esperem que aquest tema porti cua. I que se’n parli tan que, al final, algú faci com el rei i demani disculpes.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s