Teatre al mòbil

Les noves tecnologies de la comunicació no acabaran amb el teatre, de la mateixa manera que la televisió no va acabar amb la premsa ni Internet engolirà la televisió. Tota innovació —actualment tecnològiques la majoria— obliga a la reconversió del medi on neix.

Un exemple en són les xarxes socials, i com els professionals de la comunicació han sabut utilitzar-les per donar mes presencia a la xarxa a les empreses, marques o missatges. En el cas de teatre, i en concret del Twitter, s’estan realitzant campanyes de participació dels espectadors per tal de conèixer les seves opinions i reaccions. Ho podreu veure vosaltres mateixos fent una cerca de l’etiqueta #PostFunció que recull els comentaris d’un munt d’espectadors que arreu del territori comparteixen els seves opinions. I es estrany trobar un teatre que no tingui presencia al Facebook i al Twitter.

Però hi han altres novetats tecnològiques que tímidament estan captant l’atenció de la majoria dels sectors culturals. I per mostra un botó:

Pantalla amb apps per iphone de teatre
Aplicacions de teatre per iPhone

No tan sols els portals de venta d’entrades per Internet ja tenen aplicació pròpia per iPhone (Entradas.com i TicketMaster—abans servicaixa—) sinó que també teatres com el Teatre Lliure han començat a presentar les seves aplicacions, com alternativa a la pàgina web, per conèixer la programació, espectacles, preus, horaris…

Fins i tot ja es poden aconseguir aplicacions que supleixen la falta de publicacions especialitzades en aquest sector cultural (malaurada TeatreBCN) com Teatralnet o Tot Teatre, una fantàstica aplicació que permet trobar tots els espectacles de la ADETCA (Associació d’Empreses de Teatres de Catalunya) i la xarxa de teatres públics de Barcelona.

Ticketea.com es un servei que permet a qualsevol sala gestionar les entrades, invitacions, accessos i compra d’entrades des d’Internet, obrint les opcions que fins ara nomes oferia el Telentrada o Servicaixa.

El món real i el virtual, destinats a unir-se ja es comencen a conèixer.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s