Poetes del S. XXI

Indigest, logoEl teatre i la poesia son dues disciplines que sempre han estat molt unides. Els clàssics en son un bon exemple. I no cal anar fins a l’època de Grècia antiga per trobar grans gloses, a Barcelona ara mateix trobem a la Biblioteca de Catalunya Cyrano de Bergerac;  la traducció que en va fer Bru de sala per el muntatge de Flotats i que 27 anys després torna a Catalunya amb Pere Arquillué com a l’home que viu a sota el nas.

Però si volem poesia-poesia, un dels nom que hem de recordar es Josep Pedrals  per la gent poc avesada a la poesia cal dir que es un autèntic poeta del S. XXI. La seva poesia ha estat escenificada amb la companyia/Associació artística indigest a les ordres de Jordi Oriol  a La Seca- Espai Brossa amb l’espectacle En Comptes de la Lletera. L’espectacle, no segueix una trajectòria lineal com ho solen fer les obres de teatre de tota la vida  sinó que es deixa dur per la musicalitat dels versos i les imatges que porta associades.

Sort en tenim de sales com La Seca que ens porten a casa nostra noves propostes, diferents i entretingudes. Apostant per noves promeses, noves formules, que xoquin a l’espectador – i al programador – es pot arribar a crear tot un genere, un public, una xarxa, uns admiradors i qui sap, potser uns detractors que omplin de vida el panorama cultural català.

Us deixo un vídeo perquè sapigueu el que us heu perdut. Aquesta oportunitat s’acabava el 27 de maig. Qui sap si se’n crearan de noves!

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s