El Canal 2012-13: nova temporada, i en van 6!

Avui a  Teatre de Salt, El Canal ha presentat la seva producció per aquesta temporada 2012-13. Per dir-ho en poques paraules El Canal es….

El CanalEl CANAL Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona és un centre nacional de producció i de creació escènica que forma part de la xarxa de centres públics conjuntament amb el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure i els Centres d’Arts Escèniques de Reus i de Terrassa. L’Ajuntament de Salt, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya són les institucions conveniades que han engegat el centre.

Dirigit fins ara per Salvador Sunyer, director també del Festival Temporada Alta, El Canal ha portat als escenaris Gironins, catalans, espanyols i internacionals mes de 54 espectacle mitjançant la formula de la coproducció. Centrant-se en la creació Girona i amb les eines mes internacionals que ha sabut trobar. Àlex Rigola prendrà el relleu en la Direcció d’aquest centre de producció que fins ara no tenia seu fixa i ara s’instal·larà a la Factoria Coma-Cros de Salt I haurà d’assolir un repte de l’altura del seu talent: consolidar el centre i fer-ne un referent, amb el pressupost deficitari marca de la casa.

Aquesta temporada tindrem a Àlex Rigola dirigint un nou Shakespeare (Macbeth en aquest cas) i un segon espectacle de creació pròpia, en portarà Àlex Casanova amb l’obra La Pàtria un viatge a un futur factible, li donaran una oportunitat a la Mentidera Teatre per què explori idees per sortir d’un mal moment econòmic que està destruint el teixit cultural del nostre país amb un projecte anomenat Mgogoro i també ens portaran espectacle de fora de les nostres fronteres, i cap a fora de les nostres fronteres hi enviaran uns quants dels nostres talents.

I es que aquesta es un altre objectiu d’El Canal: la internacionalització dels nostres creadors. Durant els 5 primers anys d’existència del Canal, en que ha existit sense figura jurídica pròpia, han coproduït 54 espectacles, 31 dels quals eren d’autoria catalana; ha portat les seves produccions a 12 països diferents; ha engegat un corredor mediterrani cultural amb la ECT-SCT i això ho han fet amb l’ajuda de les institucions tant catalanes com gironines.

I es que es pot dir que una de les grans beneficiades ha estat la zona Salt/Girona/Perpinyà que amb El canal han aconseguit un soci preferent per omplir el teatres, de cultura i espectadors que no en tenen prou amb un festival de tardor. Esperem que d’aquí un temps la gent no distingeixi entre Temporada Alta i la resta de l’any.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s