Teatre Fora de Barcelona

Teatre buit,

L’altre dia, el critic de teatre i director de la Revista TimeOut Barcelona Andreu Gomila (@AndGomila) penjava al seu blog una llista de les 10 millors obres de teatre de la temporada. en ella hi apareixien coneguts d’aquest blog com Els Jugadors de Pau Miró, Incendis de La Perla29, o Els Dolents de Shakesperae estrenada com l’obra de Pau Miró al Festival Temporada Alta  de Girona. Podeu veure la llista detallada aquí.

La polèmica estava servida. Totes les obres de teatre coincideixen geogràficament a una mateixa ciutat, Barcelona, i com protestava Laura Iglesias (@lauratrafach) mitjançant Twitter, sembla que hi ha un xic de centralisme cultural en l’elecció de les obres. I es cert, si no fos per la força del Festival Temporada Alta o El Canal, dos d’aquests deu espectacles no els haguéssim vits mai a Girona ni Salt. Però mes que centralisme jo crec que hauríem de parlar de “centre de gravetat cultural”. I si Barcelona ho és per la gran quantitat de teatres i de possibles espectadors hi ha altres llocs que lluiten per fer-se un lloc, un públic i una programació.

Sales com La Planeta  a Girona tenen programació de setembre a juny, i inclouen a la seva programació espectacles que foren dignes del teatre mes públic de tot el país. O algú em pot dir un teatre (públic o privat) que donin cabuda a projectes com el de Escenaris Especials, o donin veu als nous dramaturgs amb un cicle de Diàlegs a Quatre Bandes ?

I el recent estrenat Teatre de Bescanó que busca al seu públic amb publicitat fins i tot a les estovalles dels restaurants? I la  Sala Cabanyes de Mataró d’on han sortit grups de Teatres Amateurs tan bons que farien competència als mateixos Dagoll-Dagom?

I es que hi ha molta gent que creu que a fora de Barcelona només es fa teatre per la festa major, i esta molt equivocada… potser es la ceguesa del qui no vol veure, però potser hi ha qui no sap arribar al seu public i deixa que se li escapi la possibilitat d’apropar la cultura a la gent que té mes a prop.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s