The things are changing…

FITAG’12 any de crisi i de retallades. Tot es qüestiona, tot es llença a la foguera per salvar els mobles. Escric aquest post minuts després de l’entrada en vigor de la major pujada d’impostos de la història d’Espanya. No tan sols canvien els números, sinó que aquest cop, ja ningú justifica l’augment. Tothom portava mesos preparant-se per l’apujada de l’IVA i per fi ha arribat

El setembre ens porta també cada any, un festival de teatre amateur a Girona. El teatre miracle, s’hauria de dir. El Teatre que surt de les ganes, l’ambició, el sacrifici i la voluntat de la gent que estima el teatre. Posant-hi tot el seu temps, diners, i talent, companyies com la madrilenya OtroTeatro que aquest nit d’agost-setembre han presentat el seu Molière: El Avaro.  Trepidant deia el programa de mà. I trepidant ha sigut. Un ritme accelerat dut per la coreografia dels gestos omplint l’espai. I potent per la potencia de veu que alguns intèrprets han regalat al public, que situat a 360º ha pogut gaudir de la història del garrepa que ho perd tot per voler-ho tenir tot.

I molta gent encara no sap que el FITAG es una fira de Teatre Amateur. I no se’n adonen fins que se’ls hi diu. I se’ls hi explica com treballen aquestes companyies i pressupost al·lucinen de tot el que fan, sense cobrar. I es que el talent moltes vegades es vol associar a noms de grans artistes consolidats i oblidem que el talent s’amaga allà on menys t’ho esperes. I a vegades aquest talent es dona gratuïtament.

Potser la pujada de l’IVA acabarà amb el teatre Professional com l’entenem ara. o com el consumim ara. S’ha acabat això d’anar al teatre perquè hi surt l’actor que veiem cada tarda a TV3. Potser ara escollirem el teatre en funció del preu de les seves entrades o per les critiques que n’hem sentit. El que estem segurs es que no acabarà el Teatre, amb més o menys talent, amb mes o menys pressupost, amb més o menys espectacle on triar, mes o menys formats… Però sempre que hi hagi un mentider, allà hi haurà teatre.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s