Temporada Alta 2012

S’acaba de presentar el programa complet del festival Temporada Alta que es celebrarà aquesta tardor els ciutats de Girona i Salt. Per descriure el festival a algú desconegut podríem començar amb els pilars de la seva programació:

Teatre Català i Contemporani.
Si bé tothom coneix l’aposta que ha fet el TNC amb els nous dramaturgs, programant-los a la Sala Gran (o gegant, mes ben dit) s’ha de dir que el festival gironí porta anys apostant per els grans dramaturgs i director de casa nostra. El Torneig de Dramatúrgia Catalana n’és un dels grans exponents, que per cert repeteix, després de l’èxit de la temporada anterior. També tornen noms de la temporada anterior que no han deixat de atraure públic des del moment en que es van estrenar al Festival: Pau Miró torna després de que els Jugadors hagi sigut nomenat a millor espectacle de la temporada per més d’un. Torna Jordi Casanovas, amb Pàtria, una obra que cada dia té menys de ficció i més de possible realitat. Torna Alex Rigola amb un Shakespeare de butxaca (i no serà l’únic Shakesperare que veurem aquesta temporada)…
Com es va dir a la roda de premsa…

“Potser no som un estat d’Europa, però som una Cultura d’Europa. I de les potents.”

Programació Internacional
Dir Temporada Alta es dir Propeller. La companyia anglesa té cada any una cita obligada a Girona, Shakesperare es el seu idioma i el teatre Municipal la seva casa. També tindrem les Tres Germanes de Txèkhov en rus,  i Guy Cassiers ens portarà un espectacle en Neerlandès, idioma que difícilment s’escolta a casa nostra i menys, en un teatre.

Dansa
No ens oblidem de la dansa. Aquesta edició de Temporada Alta serà una de les edicions amb més espectacles de dansa. Fins a tretze espectacles ens porta el certamen que cada any obre les portes a milers d’espectadors a aquest gènere que moltes vegades passa desapercebut a les cartelleres.
Noves fórmules
I arribem a les novetats mes genèriques i que més gent agrairà. El nou sistema de compra i pagament d’entrades que evitarà cues i comissions excessives permetrà que els espectadors rebin propostes d’acord amb els seus gustos i necessitats. Tot amb l’ajuda d’una empresa Gironina que s’ha situat líder en un sector on abans havies de tenir un caixer automàtic a prop, i ara tan sols farà falta una impressora o un telèfon mòbil. També es crearà un sistema punt d¡informació in person a la cafeteria Savoy del carrer Nou de Girona on la gent podrà resoldre tots els seus dubtes sobre la programació. Un altre punt a favor de l’organització del festival, que ha pensat en tots els públics, fins i tot els que no saben que seran espectadors. També hi haurà una forta presencia a les xarxes socials amb el projecte #FF80 un sistema de recomanacions que cada espectador podrà fer a Twitter, utilitzant l’etiqueta que s’ha creat especialment per a l’ocasió.
Tot i això i molt més ho anirem desgranant en futures entregues d’aquest blog, on podrem viure des de dins el funcionament del festival que cada any inicia la temporada teatral. (Amb permís de Tàrrega)
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s