Temporada CatalanAlta

Ja ho va dir Sergi Belbel referint-se a la última programació que dirigiria ell al TNC, aquesta serà la temporada dels autors catalans contemporanis. I la mateixa essència s’ha traslladat al festival Gironí per excel·lència.

Pàtria de Jordi Casanovas, La Nostra Champions Particular i Red Pontiac, Un refugi Indi, La gran escopinya… tot obres d’autors catalans, que han arribat al damunt de l’escenari passant per etapes ben diferents.
Jordi Casanovas ha hagut d’aixecar una sala del no-res que en tres temporades s’ha erigit com un referent del teatre contemporani. El Primer Torneig de Dramatúrgia va sembrar la llavor del que serien La Nostra Champions Particular i Red Pontiac, que van recollir molt bona resposta del públic i ara es presenten sense el faristol. Pau Miró l’autor del millor text de la temporada anterior ens presenta una altra peça de la trilogia sobre el fracàs. I Jordi Oriol, poeta contemporani per excel·lència en portarà una aposta tana arriscada com el títol complert: The Big Berberecho (la Gran Esconinya)
Si abans era difícil i/o arriscat buscar veure i gaudir teatre en català, ara fins i tots els programadors el busquen, està de moda, i com totes les modes, que son passatgeres, algun dia deixarà d’estar-ho i serem nosaltres, humils espectadors, qui l’haurem de fixar a les nostres cartelleres o desterrar dels teatres de casa nostra. Esperem que sigui la primera opció.
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s