Navegants o En pere i el Llop 2.0

Mataró, a part de capgrossos, tenen una bona  maquinària Teatral. Si entreu a l’apart de cultura del seu ajuntament veureu com la ciutat esta farcida d’equipaments culturals molt productius i amb moltes possibilitats. Una de les possibilitats s’ha anomenat el cicle “Fet a Mataró” un cicle pensat per tal de donar visibilitat als projectes que neixen o tenen vincles amb la ciutat. No tot es fa i es desfà a Barcelona.

Navegants era una obra del mataroní Toni Cabré, escrita l’any 1999, que narrava com dues persones es trobaven a través de la xarxa i iniciaven una relació via e-mail. La contemporaneïtat de la història i l’excel·lent dramatúrgia van fer que guanyés el premi Critica Serra d’Or de Teatre, però tot i així l’obra es va quedar en un calaix, ningú es va atrevir a dur a escena aquell text. Fins avui.

Factea Teatre és una productora mataronina creada a partir de la necessitat d’anar més enllà del teatre amateur. Sortits de la Sala Cabanyes i el teatre amateur, en Marc Molina i l’Oriol Miras van decidir que s’havia de fer el salt. I el van fer. I aquests 16, 17 i 18 de novembre ens han demostrat, a Can Gassol que les ales que tenien no tan sols els ha fet planejar una estona, sinó que ara sembla que s’enlairen i creuaran les fronteres que un dia van veure com murs infranquejables.

Navegants, o més ben dit, la revisió que n’ha fet l’autor per a aquest segle XXI, parla de dos joves que es coneixen per Facebook i juguen a dir-se mentides. S’inventen unes personalitats, uns gustos i uns jocs que els permeten trobar-se furtivament i, entre mentides, sexe i còctels, anar trenant una relació sense adonar-se’n. Però com ens explica el conte de’n Pere i el llop, totes les mentides tenen conseqüències. I quan s’adonen que allò que feien no era un joc, sinó que era una teranyina que els atrapà mútuament, decideixen fugir endavant i enredar fins i tot el públic en un remolí de veritats-mentides que  ningú podria separar sense l’ajuda del propi autor.

L’obra, excel·lentment interpretada per Roser de Castro i Andreu Sans, atrapa l’espectador des del primer moment, amb un ritme frenètic i un text apurat al detall les escenes es van succeint com per art de màgia i el continu espai temps es rebrega com un full de paper. Tan aviat estan online com a la realitat i de la mateixa manera es veuen les veritats i les mentides, deixant l’espectador confús i amb ganes d’esbrinar on és la frontera que separa la realitat del personatges i la ficció que ells mateixos han creat.

Una mostra perfecte que en temps de crisi tot s’hi val menys quedar-se a casa lamentant les desgràcies. Se’n parlarà d’aquesta obra!

Anuncis

Un pensament sobre “Navegants o En pere i el Llop 2.0

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s