Vivint el Fringe d’Edinburgh. Dia 3

Divendres, el cap de setmana ja es aquí, i m’en adonaré a partir de les cinc de la tarda, quan comenci a veure gent a les portes dels pubs amb inmenses cerveses a les mans. Després de negociar amb el venedor de tiquets a metitat de preu la majoria dels espectacles shakespearians del dia, tansols aconsegueixo entrades per un dels dos Titus Andronic que vull veure, i un parell de musicals. Per compensar.

El Titus Andrònic està ambientat a Russia, i enlloc d’escenografia fan servir el un projector. Un recurs que moltes altres companyies utilitzen i tan de mal fan a l’espectacle. En un intent d’escurçar l’enrevessat argument, les diapositives ( a l’estil SinCity) ens indiquen on s’està desenvolupant l’acció permetent uns cavis d’escenografia (si s’em permet l’expressio) ultrarapids. Una precipitada posada en escena que no permet entrar a la història ni copçar l’emoció de cap dels personatges (quelcom que ens ajudaria a entendre el perquè de tota aquesta matança) . El tercer factor que destrossa l’espectacle es el poc espai del que disposen, un minúscul escenari on han d’encabir els més de deu personatges del muntatge. Un dels petits inconvenient d’intentar posar 300 teatres on normalment no n’hi han ni 30. 
Surto en busca d’aire fresc i el següent espectacle que veig no tan sols disposa d’un escenari molt més gran, sino que els quatre interprets i el pianista omplen l’escenari, la platea i els palcos d’una fantàstica interpretació. (Title of show) narra la història d’uns amics que volen fer un musical. Una de les millors propostes d’aquest festival. Grans veus, perfectes interpretacions, humor ben apuntat i cançons enganxoses. Tots els ingredients d’un èxit assegurat. Tot i que la sala no estava plena, potser degut a l’horari, va arrancar aplaudiments i molt d’entusiasme. 
Més esforç van haver de fer els interprets de “Armada” un musical sobre la derrota de la Armada invencible vist des d’un altre punt de vista, el paranormal. Sarah es una noia amb l’habilitat d’endevinar el futur i el seu tutor (un capità de fragata), no dubtarà en utilitzar-la per aconseguir fama i gloria. Amb algunes deficiencies, ( un altre cop els maleits projectors, i protagonjstes amb poca potencia vocal o poc entrenament de les cordes vocals) l’espectacle entra a formar part de les decepcions del dia, tot i el vestuari d’epoca. 
El cap de setmana omplirà de gent la ciutat i d’actuacions la Royal Mile. I el festival tornarà a viure una explosió de gent i festa. 
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s