El teatre amb menys espectadors dels mòn

Tots els que som de Girona (i del Gironès m’atreviria dir) sabem que el calendari teatral es distribueix en dues estacions: Temporada Alta, el festival que porta els millors noms de l’escena mundial a casa nostra i Temporada Baixa: la resta de l’any. Una gran majoria de gent creu que no s’hi fa res en aquells teatres en els que un mesos abans ha hagut de córrer per aconseguir entrades. Però si que s’hi fan coses, i molt bones. Lamentablement, una pèssima comunicació fa que poca gent ho sàpiga i les sales de teatre quedin més buides que el cervell d’alguns polítics.

En el nucli del Festival Temporada Alta, hi va néixer, fa uns anys un nou espai escènic, un espai de creació, producció i exhibició: El Canal, Centre d’Arts Escèniques. Construït amb una aportació de l’Unió Europea i omplert amb l’esforç del Festival Temporada Alta acumula pols i brutícia durant els altres 10 mesos a l’any. Una assistència de 0 espectadors durant dies i dies, ja se sap, les retallades no permeten augmentar la despesa en quelcom tan superflu com es la investigació ni la creació ni l’exhibició escènica i menys en un població com Salt, amb un percentatge molt elevat de població immigrant.

O no?

Parlava abans dels polítics amb el cap buit i sembla que ara em toca parlar dels polítics amb els reunions buides… de decisions. Després d’una sèrie de reunions o no-reunions per decidir què-com-quan i amb quants diners(sobretot) utilitzarien aquest espai, l’Ajuntament de Girona i el de Salt varen trobar un raconet de diners per tal d’omplir aquest equipament de contingut. 100.000€ l’ajuntament de Salt i 60.000 el de Girona cada any fins el 2016… Ara nomes caldria convocar un concurs públic per trobar un gerent/director/artístic/equip… i a seure i veure els resultats. Pero ah! sorpresa! estem a l’any 2014 i de concurs públic ningú n’ha sentit dir res! Ni se sap res d’aquests 160.000€ de l’any 2013 ni els del 2014 qui sap si estaven en algun pressupost i han volat o simplement no ha arribat ni a estar-hi als pressupostos potser no ho sabrem mai…

I de moment, les cadires de El Canal, segueixen buides com cada any i la seva web desapareguda completament per falta de manteniment.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s