Subvencions i Condicions.

En motiu de la resolució de la convocatòria d’ajudes per al desenvolupament  de projectes teatrals, m’agradaria escriure algunes reflexions. Aixi com solidaritzar-me amb totes les persones que hi ha darrere dels projectes als quals s’els ha denegat la subvenció.

1.– Trobo indigne d’una institució pública, que es permeti justificar la denegació d’una subvenció amb una frase.

Motiu: No assolir un grau de compliment suficient en relació amb els criteris de preferència que estableix la convocatòria.

Crec que l’esforç dedicat a presentar la documentació necessària es mereix com a mínim una argumentació més justificada tenint en compte que membres de la comissió que n’han valorat els criteris no són precisament tècnics sense experiència.

Nèlida Falcò, directora de l’Àrea de les Arts Escèniques; Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial; Antoni Cabré, cap de l’Àrea d’Equipaments i Xarxes de Difusió; Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure; Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya i Jordi Sánchez, tècnic de l’Àrea de les Arts Escèniques.

2.– De les 63 propostes valorades per la comissió, a 30 se’ls hi ha concedit la subvenció, a 26 se’ls hi ha denegat amb la frase anteriorment citada i la resta (6)  han desistit de la sol·licitud, cosa versemblant al veure les condicions draconianes que se’ls exigien. Podria semblar anecdòtic però el nombre propostes que rebrien subvenció ja se sabia al publicar-se la convocatòria, ja que a l’apartat 7-Procediment de la concessió punt 3 diu clarament:

3. La comissió ha de proposar un màxim de 30 subvencions.

I d’aquesta manera un es pregunta si no ha rebut la subvenció per que no acomplia amb els requisits o bé perquè no quedaven places.

3.–  Les assignacions de les subvencions, que van dels 70.000 als 400.000€ van a compte les exercicis dels anys 2014, 2015, 2016 i 2017 sempre i quan es publiquin pressupostos…  vegeu el punt 8 de les bases RESOLUCIÓ CLT/1835/2014, de 28 de juliol. Entendreu perquè tothom tremola quan es menciona la paraula “prorroga”

I crec que ho deixaré aquí perquè crec que ja he aixecat prou pols i tal es sol dir no cal buscar-se més enemics del compte.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s