La Jove Sala Beckett

A Barcelona, on hi ha sales de teatre a cada barri, la competència es molt dura i es veuen obligades a tenir una cosa que se’n diu “línia de programació” es a dir, especialitzar-se. Fer un tipus de teatre que no faci la sala del costat.

Potser pensareu que ho estic criticant. Doncs no. Tot el contrari. La Sala Beckett per exemple, esta especialitzada en dramatúrgia moderna i catalana. Fins i tot hi té un taller on forma a dramaturgs  i per on hi han passat els millors dramaturgs de casa nostra ( és el que té ser dels pocs llocs on s’hi imparteixen cursos adreçats a ells)

Però el que us volia explicar es que ara tenen una línia d’espectacles dedicat a Els joves! Els adolescents, aquests grup de personetes que no van mai del teatre i “passen” de tot (o almenys “passen” del teatre tal com indiquen les enquestes) En aquest cicle s’hi podràn veure entre el 16 i el 25 de gener tres espectacle fets per joves.

teatre jove

El primer espectacle juga a casa i és que porta la firma de Els malnascuts, la jove companyia que la Sala Beckett va impulsar l’any passat i aquesta temporada continua, el text és de Marta Aguilar i es titula Collectivus. Funcionarà amb el sistema de taquilla inversa, a veure com els hi funciona.

El segon espectacle el porta la companyia Barcelonina La Peleona, es titula L’efecte Perfecte i porta la signatura de Carla Torres, i situa als joves protagonistes davant d’una situació prou imaginada: un bon dia tots els adults desapareixen.

I finalment… per acabar amb aquesta sèrie de teatre per a joves, un espectacle vingut desde… Berlín! Si, si Alemania! amb sobretítols i tot! La roulotte (Der Wohnwagen) de la Companyia P14. Una companyia nascuda a parir d’un projecte que permet als joves a partir de 14 anys dedicar-se al teatre.  El que aquí seria un crèdit variable allà és un projecte fonamentat en una pedagogia i amb anys d’experiència a l’esquena.

Anuncis

Un pensament sobre “La Jove Sala Beckett

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s