Nova temporada del TNC: Llums i Ombres

S’ha presentat l’avançament de Temporada 2015-2016 del Teatre Nacional de Catalunya. I tot i els aplaudiments que es mereix Xavier Albertí per la tasca que ha fet, fa i farà hi ha coses que desperten els meu esperit crític i que a continuació enumeraré. (Tranquils al final en diré les coses que m’han animat)

– Manu Guix i Àngel Llacer un altre cop. Potser vosaltres en sou fans, però jo ja els tinc vistos. I la proposta que presenten, el Shakespeare “Molt soroll per no res ” queda tapada pel seus noms i una petita esperança: Música de Cole Porter.

– Un Piano destrossat per Carles Santos. El compositor més trencador (perdó per l’acudit) es veu que encara no ens ha escandalitzat prou. I el Teatre Nacional  al servei de la música més avantguardista i les propostes escèniques del nou Dalí de la batuta.

-DèudeVeu farà un concert. A la Sala gran. Que potser tanquen L’auditori de Barcelona? Un proposta com aquesta jo potser hagués tingut més sentit en aquell espai. Esperem que almenys hi hagi una mica de coreografia i una escenografia a l’estil Oh Happy Day!

-Barcelona 2 (Victòria) . Diria que és la segona part de l’obra de Pere Riera, aquest cop l’autor és Pau Miró, i l’època més tardana: passada la guerra civil, 1951. El repartiment reconsagrat: Joan Anguera
Mercè Aránega, Pere Arquillué, Jordi Boixaderas i Emma Vilarasau. He de reconèixer que tinc ganes de veure-la i estic segur que no em defraudarà, però diria que aquests actors viuen al TNC.

Va, animem-nos una mica, no tot son males decisions de la direcció del Teatre Nacional. També hi ha grans encerts i bones idees.

-Arthur Schnitzler. No sabeu qui és però va escriure una obra de teatre l’any 1912. “El profesor Bernhardi” I va sacsejar un país. Va estar prohibit i censurat. I ara algú l’ha rescatat i ens el posa davant dels nassos. Qui? El teatre públic! Qui si no?

-NADIA. Si senyor! BRAVO!!! El Teatre Nacional rescatant una de les poques obres de teatre documental que mai tindrem l’oportunitat de veure. Tan colpidora que només us diré que tot que es diu és veritat. Molts poc dies. ANEU-HI. TEATRE OBLIGATORI

-DAURRODÓ. Música, titelles, dansa i arts plàstiques amb el públic integrat a l’escenari. Originalitat i propostes arriscades, ara si!

-EL PUBLICO, de Lorca! Dirigit per Àlex Rigola. Em sembla que que Rigols trobarà en el  «teatro bajo la arena» y el «teatro al aire libre» uns aliats fanàstics.

-Abonaments! Aquest any han decidit tirar la casa per la finestra i han creat una tarifa plana: 99€ per veure tots els espectacles (69€ si ets menor de 35 anys… si si: 35 no pas 25) això son 6€/4 € per espectacle!  I una subscripció a l’Spotify  son 120€ anuals! Eps! però hi ha lletra petita: Son abonaments unipersonals i intransferibles. Creieu que hi ha algú interessat en  veure les 16 obres? o que hi tingui interès? I he sentit que s’acaba la promoció el 30 de juny.. o sigui que amics: CORREU!

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s